HOME | TRETMAN | O RIBICAMA | REZULTATI | KONTAKT LINKOVIKNJIGA POSJETA

RIBA      GARRA  RUFA

 

 

NAVIGACIJA

Broj posjeta

 

HOME
TRETMAN
O RIBICAMA
REZULTATI
KONTAKT
LINKOVI
KNJIGA POSJETA
WEBMAJSTOR 

 

GDJE SE NALAZIMO ??

Naša kuća nalazi se u Cazinu.
Kontaktirati nas možete putem E
maila, telefona ili doći na lice mjesta.
E-mail:


infopsorijaza@bih.net.ba

Tel:

Ili doći na lice mjesta
Braće Šehida Cazin.

Guestbook

LINKOVI O PSORIJAZI.

Turska
Austrij
a
Njemačka

 

INFO  O TRETMANU SA RIBICAMA

Tretman Psorijaze s Garra Rufa ribicama-Ihtioterapija

Latinski naziv ribice je Garra Rufa, ona pripada porodici (Cyprinidae) šarana. Od dvije ili tri vrste porodice(Cyprinidae) šarana, samo Garra Rufa ima ljekovit efekat. Životni vijek ribice traje od 4-6 godina, i može narasti u prosjeku do 9-12 cm. Živi u termalnim, slatkim riječnim vodama Azijskog kontinenta.

Prirodna staništa ribice nalaze se na sjevernom dijelu pokrajine Anatolije, gdje se nalaze topli termalni izvori, blizu malog grada Kangal u Turskoj.

GARRA RUFA

Njihova staništa protežu se od jugoistočne Azije preko Irana, Iraka, istočne Turske i rijeka Eufrat i Tigris. Njihovo terapeutsko dijelovanje razvilo se samo na 36 °C toplim termalnim vodama Kangala.

Garra Rufa je već stotine godina poznata kao Doctorfish. U normalnim uslovima ribice se hrane sićušnim organizmima koji žive u temalnim vodama, a nema ih dovoljno.

Nedostatak proteina ribice su nadoknađivale "grickajući" odumrle ljuskice kože na ljudima, koji su boravili u termalnim vodama.

Tako su primijećena ljekovita svojstva mikro-pilinga koje su obavljale ribice Garra Rufa u liječenju Psorijaze, neurodermitisa i ekcema.

Tokom tretmana "grickajući" ribica luči enzim dithranol (anthralin) koji spriječava brzi razvoj stanica kože, suzbijajući Psorijazu.

 

Product, Đuzelić Hasan  77228  Ostrožac 143     2008. god.   haso@bih.net.ba